El Govern ha intervingut des de finals de març un total de deu residències d'ancians per diversos motius, entre ells per falta de personal per atendre els residents, l'última de les quals avui mateix, la Bertran i Oriola de Barcelona.

El Consorci Sanitari de Barcelona ha rellevat la direcció d'aquesta residència, situada al barri de la Barceloneta, després de detectar "faltes en el tracte a les persones residents" que atenien i després que la setmana passada traslladés 20 dels 40 residents a una altra institució.

Aquestes dades han estat facilitades avui dilluns per la consellera de Salut, Alba Vergés, durant la roda de premsa diària sobre la situació de la pandèmia de coronavirus a Catalunya.

Vergés, que no ha aclarit en què han consistit aquestes "faltes en el tracte" a la gent gran, ha dit que s'han fet dues inspeccions a aquest centre i que finalment ahir es va decidir intervenir-lo.

Des de l'inici de la pandèmia, s'han intervingut residències geriàtriques ubicades als municipis de Sant Adrià del Besòs, Barcelona, Vilanova de Vallès, Tona, Ullastrell i Premià de Mar (Maresme) i els Pallaresos.

A més, s'ha permès el trasllat de 632 persones grans a domicilis dels seus familiars, sense perdre la plaça de residència, i se n'han reubicat 244 en altres institucions o equipaments sanitaris, a causa del seu estat de salut.

Des que es va iniciar la pandèmia, han mort a Catalunya 2.814 persones grans en residències.

El departament de Salut ha fet, fins avui, 36.413 proves PCR en residències geriàtriques a ancians i professionals de sector, d'uns gairebé 50.000 ancians que viuen en aquests centres. EFE.