Aquells territoris on la incidència del coronavirus sigui menor podran iniciar la fase 1 de la desescalada a partir de l'11 de maig.

En concret, podran obrir comerços sota estrictes mesures de seguretat a excepció de grans centres comercials. La restauració podran obrir terrasses amb una limitació del 30% de l'aforament.

També podran fer-ho hotels i allotjaments turístics sense poder utilitzar zones comunes. Als locals, a més, hi haurà un horari preferent per als majors de 65 anys. Els sectors agroalimentaris i la peca reprendran l'activitat i els llocs de culte veuran reduït el seu aforament a un terç de la seva capacitat.

Els centres d'alt rendiment també podran obrir amb mesures i torns i també ho faran els entrenaments mitjans de les lligues professionals. Per al transport públic, la mascareta serà d'ús recomanat.

Inicialment, el territori que es tindrà en compte per fer aquesta desecalada és la província, si bé des del govern ja han anunciat que hi pot haver excepcions, sempre que es justifiqui. De fet, des del govern de Catalunya, demanen que es pugui fer per comarques.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus