La consellera de Salut, Alba Vergés, ha assegurat que "no hi ha cap decisió presa" sobre les regions que proposaran per entrar en fase 1 dilluns. Després que aquest matí hagi apuntat que l'àrea metropolitana de Barcelona haurà de retardar-ho, Vergés ha insistit aquest migdia que encara estan analitzant tota la informació. "Només he dit que en les zones més poblades s'ha de vigilar molt especialment la mobilitat", ha indicat. També ha remarcat que abans de traslladar el plantejament al Ministeri de Sanitat, s'aprovarà primer a Catalunya.

De moment, totes les regions estan per sota de l'1 en l'índex de transmissibilitat. També s'avaluarà la incidència de casos dels últims set i catorze dies. Tot estarà corregit per aspectes com la mobilitat.

Salut prepara una sèrie de diagrames de risc per cada regió. "Estem en una tendència decreixent clara de casos, però això no vol dir que estiguem sense risc", ha dit Vergés, que ha recordat que encara hi ha 545 persones a l'UCI per coronavirus

Segons la consellera, cal reforçar les àrees més poblades per controlar els nous casos i aïllar els contactes. La intenció és parlar amb els sectors econòmics i socials i amb el món municipal per poder plantejar les possibilitats.

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus