08 de maig de 2020
08.05.2020
Diari de Girona

El ministeri de Sanitat confirma que Girona queda fora de la fase 1 del desconfinament

Accepta que només el Camp de Tarragona, l'Ebre i el Pirineu passin dilluns a una nova fase de la desescalada a Catalunya

08.05.2020 | 20:17
El ministeri de Sanitat confirma que Girona queda fora de la fase 1 del desconfinament

Sanitat ha acceptat la proposta de la Generalitat i el Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i l'Alt Pirineu i Aran passaran dilluns a la fase 1 de la desescalada, segons ha pogut saber l'ACN. El Ministeri ha avalat íntegrament la petició del Govern, que aposta, en canvi, per mantenir a la fase 0 les zones més afectades pel coronavirus -Barcelona ciutat, àrea metropolitana sud, àrea metropolitana nord, Catalunya Central, Girona i Lleida-. D'altra banda, ha rebutjat que la Comunitat de Madrid avanci de fase. Segons fonts del govern autonòmic, l'executiu espanyol "avala la capacitat assistencial" de la regió però "s'inclina per esperar a que el sistema de detecció primària estigui més afiançat pel canvi".

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus

El Ministeri també ha acordat que Astúries, Cantàbria, el País Basc, la Rioja, Navarra, Galícia, l'Aragó, les resta de les Illes Balears (Formentera ja estava en fase 1) i de les Canàries, Murcia, Extremadura, Ceuta i Melilla passin íntegrament a la fase 1. Pel que fa a Castella i Lleó, s'ha establert que 26 àrees bàsiques de salut passin a la següent fase.

A Castella-la Manxa només passaran dues de les províncies proposades: Cuenca i Guadalajara, deixant fora Toledo, Ciutat Real i Albacete.

Al País Valencià passaran de fase deu departaments sanitaris, entre ells Vinaròs, Requena, Xàtiva-Ontinyent, Gandia, Alcoy, Dènia o Torrevieja, a Alacant.

D'Andalusia, passaran les províncies d'Almeria, Càdis, Còrdova, Huelva, Jaén i Sevilla. Malgrat això, les de Màlaga i Granada podrien avançar en els propers dies perquè "la seva evolució és molt bona".

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook