El president de la Generalitat, Quim Torra, ha assegurat aquest dissabte que el sector de la restauració i de l'hostaleria serà un als que donarà prioritat el Govern "en les actuacions que es facin de manera més ràpida i urgent", ja que han resultat especialment afectats per aquesta pandèmia.

Torra ha garantit una especial sensibilitat amb aquesta activitat econòmica durant la inauguració de la jornada GastroPirineus, que se celebra telemàticament.

"El món de la restauració, i per extensió el turisme, el comerç i la cultura ens preocupen moltíssim, i tots els governs haurem d'abocar-hi esforços", ha assegurat Torra, segons un comunicat de la Generalitat.

El president ha destacat que la gastronomia i la restauració són una "mostra excel·lent de tot el talent, la creativitat, la imaginació i la il·lusió" de Catalunya.

"La gastronomia és un dels grans projectes de país i una de les millors imatges que podem oferir, perquè ens identifica amb uns productes, uns vins i fins i tot amb una manera de ser", ha destacat el president, que ha intervingut en la jornada al costat del cuiner Joan Roca, a qui ha traslladat un missatge d'ànim davant la situació actual.

En aquesta jornada virtual hi intervindran un total de 32 cuiners i professionals de Catalunya