Una dona de 102 anys, Hermínia Gràcia, ha superat la Covid-19 sense presentar símptomes.

Després de superar la malaltia, la filla de l'anciana, Hermínia Villà, ha assegurat en declaracions a TV3 que la seva mare no ha tingut cap símptoma, tot i que ha admès que, emocionalment, haver superat el coronavirus l'ha animat i li ha donat força.

Hermínia va ser diagnosticada de la malaltia el passat 22 d'abril, cosa que l'ha obligat a estar dues setmanes en quarantena i a no poder comunicar-se amb la seva filla, com feia des de l'inici de la pandèmia a través de les vidrieres que té la residència a la planta baixa, ja que els familiars no poden accedir al recinte pel risc sanitari que això implica.

"Ella parla molt i jo poc, però ens entenem molt bé, perquè el que no dic jo, ho diu ella", ha relatat la filla, que cada dia des de l'inici de la pandèmia a les 17.00 hores es comunicava amb la seva mare a través del vidre fins que aquesta va donar positiu en el test de coronavirus i va haver d'estar en quarantena a la seva habitació.

Durant aquestes dues setmanes de quarantena, mare i filla es comunicaven a través del telèfon, encara que també a crits, una des del carrer i l'altra des de la seva habitació a la quarta planta de la residència, situada al barri del Poblenou de Barcelona.

Després de la quarantena, l'anciana va donar negatiu en el segon test de la Covid-19 a què va ser sotmesa i pot tornar a comunicar-se amb la seva filla a través del vidre: "Per a ella baixar a la planta baixa de la residència i veure'ns és el més important del seu dia", ha assenyalat la filla.

L'anciana ha confessat que "s'escaparia, trencaria el vidre" i se n'aniria al carrer i la seva filla ha destacat el tracte rebut per part dels treballadors de la residència.

"Saber que la meva mare estava molt cuidada, que estava molt vigilada, que estan per ella, m'ha tranquil·litzat", ha declarat.

·