Un estudi de l'Hospital Mount Sinai de Nova York, pendent encara d'una última revisió per la comunitat científica, conclou que la gran majoria dels casos lleus de COVID-19, el que permetria fer vida normal a les persones que han passat la malaltia sense por al contagi.

L'estudi ha estat publicat de forma preliminar en "MedRxiv" i hi han participat una quinzena de científics de el prestigiós hospital novaiorquès, entre ells el director de la investigació, el patòleg espanyol Carlos Cordón-Cardó.

La investigació es va fer a partir de 1.434 candidats que havien passat la malaltia o creien que l'havien passat. "Persones amb infecció confirmada o sospitada de SARS-CoV-2 es van examinar mitjançant PCR per detectar la presència del genoma viral i mitjançant un assaig immunoabsorbent lligat a enzims per detectar la presència d'anticossos contra el pic de SARS-CoV-2", explica l'estudi.

El resultat va ser que tots menys tres pacients confirmats de SARS-CoV-2, 624 persones, "zeroconvertiren el pic de SARS-CoV-2, mentre que només el 37.4% dels pacients sospitosos de SARS-CoV-2 zeroconvertiren".

Les dades obtingudes amb el primer grup, el dels confirmats amb el virus, signifiquen que el 98% va generar anticossos, si bé encara es desconeix per quant temps.

En tot cas, "la positivitat de la PCR es va detectar fins a 28 dies després de la resolució dels símptomes".

Els científics de l'Hospital Mount Sinai han arribat així a la conclusió que "la gran majoria dels pacients confirmats amb COVID19 zerof converteixen, potencialment proporcionant immunitat a la reinfecció".