14 de maig de 2020
14.05.2020
Diari de Girona

Junqueras sortirà la setmana que ve de la presó per anar a treballar

La junta de tractament de Lledoners ha acordat canviar el centre de treball per a "seguir amb les tasques de la universitat"

14.05.2020 | 20:55
Junqueras amb la vicerrectora de la del Campus Manresa de la UVic-UCC Silvia Mas, en el seu primer dia de treball

El líder d'ERC, Oriol Junqueras, podrà sortir de la presó a partir de la setmana que ve per anar a treballar després que la junta de tractament de Lledoners (Barcelona) hagi acordat aquest dijous modificar les seves condicions de l'article 100.2 del Reglament Penitenciari, han explicat fonts d'ERC a Europa Press.

En un comunicat, la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima de la Generalitat ha informat de les noves condicions del 100.2 per Junqueras, condemnat pel Tribunal Suprem pel procés sobiranista, que ja la setmana passada li van ser modificades.

El confinament pel coronavirus va provocar que Junqueras deixés de sortir de la presó per anar a treballar a la Universitat de Vic a Manresa (Barcelona), per la qual cosa la setmana passada va proposar canviar el centre de treball i dur a terme les seves tasques en el Monestir de Poblet.

No obstant això, davant la "impossibilitat" de poder anar a treballar de moment a Poblet, Junqueras ha fet una nova proposta per canviar el centre de treball que la junta de tractament de Lledoners ha acceptat.

Les fonts ja citades han detallat que Junqueras ha demanat canviar el centre de treball perquè encara no podia anar a Poblet pel confinament, encara que confien que ho farà més endavant.

Amb el canvi, anirà a "una població prop de la presó a seguir les tasques de la universitat" per recuperar les hores acumulades amb el confinament, tot i que no han volgut concretar de quin centre es tracta.

Així, Junqueras podrà sortir de la presó quatre dies per setmana i 10 hores al dia per treballar, de manera que se li redueix el permís dues hores diàries perquè el nou centre està més prop de la presó que Poblet.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook