El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda de la Generalitat, Pere Aragonès, i la consellera de Salut, Alba Vergés, han fet una crida a la ciutadania a ser "prudents i a continuar amb el comportament cívic i exemplar" durant l'actual fase de desconfinament gradual que està tenint lloc a Catalunya. "És absolutament imprescindible que no abaixem la guàrdia per no perdre tot el que hem guanyat des de mitjans de març en la lluita contra el coronavirus" ha dit el vicepresident Aragonès. "El desconfinament l'hem de fer entre tota la societat", ha recordat la consellera Vergés.

Aragonès i Vergés han pogut contrastar i avaluar personalment amb els representants de l'àmbit sanitari, hospitalari i d'atenció primària, com ha estat el desenvolupament en la Regió Sanitària Camp de Tarragona, un dels primers territoris d'arreu de Catalunya que des de dilluns es troba en la fase 1 del desconfinament.

En una roda de premsa telemàtica, des de la seu de la delegació del Govern a Tarragona, la consellera Vergés ha emmarcat la visita a Tarragona en tant que ha estat la ciutat més gran de les tres regions sanitàries que van iniciar aquest dilluns el procés de desconfinament gradual per la Covid-19. La consellera ha assegurat que es podran anar afrontant futurs canvis de fase en aquesta i altres regions gràcies, entre altres, a que l'atenció primària vagi detectant casos lleus, es vagin fent més proves PCR i es faci el seguiment dels contactes per part de la xarxa d'epidemiologia.

Vergés també ha donat alguns indicadors relacionats amb la gestió d'aquesta epidèmia al Camp de Tarragona. En primer lloc, que aquesta setmana la primària ha realitzat 330 proves PCR, que han donat 3 positius fins ara. Des de l'inici de l'epidèmia, però, a la regió s'han realitzat 19.888 a un total de 12.000 persones. En segon lloc, també des de l'inici de la crisi, s'han confirmat 425 casos positius a residències. Per últim, la consellera ha remarcat que els pacients amb Covid-19 arreu de Catalunya continuen baixant.

Pere Aragonès, per la seva banda, ha posat de manifest que "cal enfocar la situació cap a la reconstrucció d'una nova quotidianitat de la vida social i de l'activitat econòmica" i ha subratllat que "ara és el moment de polítiques expansives per part de l'administració pública" i d'anar "pel camí invers" del que es va fer en l'última crisi financera.El vicepresident ha explicat que compten amb el Pressupost de la Generalitat recentment aprovat, el fons que l'Estat posarà a disposició de les comunitats autònomes, els fons europeus i una major capacitat d'endeutament. "Els més de 27.000 M del pressupost de la Generalitat, a través de la repriorització que està fent cada departament, es posaran al servei de la lluita contra el coronavirus i de la reconstrucció econòmica", ha conclòs.