20 de maig de 2020
20.05.2020
Diari de Girona

El Suprem trasllada al TSJC la decisió de les manifestacions de Vox a Girona i altres capitals catalanes

Els magistrats reclamen a la Sala del Contenciós-Administratiu del TSJC que tramiti els recursos «sense dilació»

20.05.2020 | 16:37
Vox vol fer a Girona i altres capitals catalanes

La Sala III del Tribunal Suprem ha acordat traslladar a la Sala del Contenciós-Administratiu del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) la decisió sobre les manifestacions que Vox ha convocat el 23 de maig a Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona, prohibides pel Ministeri de l'Interior. Els magistrats consideren que no els pertoca a ells emetre veredicte sobre els recursos que la formació de Santiago Abascal va presentar contra la prohibició. A més de derivar "amb urgència" la qüestió a Catalunya, la demanen al TJSC que "continuï la seva tramitació sense dilació".
El Suprem resol d'aquesta manera una qüestió de competència plantejada pel Tribunal Superior de Justícia de Madrid que prèviament s'havia declarat incompetent per resoldre el recurs de Vox.

Segons la interlocutòria que ha fet pública la qüestió s'ha de resoldre als tribunals catalans perquè "la manifestació comunicada pretén tenir lloc a l'àmbit del territori" del TSJC.

Aquest tribunal, segons el Suprem, "és el que se situa en millors condicions per valorar les circumstàncies concorrents a la manifestació pretesa" i per "sospesar tots els interessos en joc".

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit