El vicepresident segon del Govern, Pablo Iglesias, ha considerat aquest dijous "enormement injust" que l'exlíder de l'ANC Jordi Sànchez i el president d'ANCÒmnium i s'ha mostrat partidari d'estudiar les peticions d'indult que arribin.

Preguntat en una entrevista a Catalunya Ràdio per les peticions de llibertat per a Sànchez i Cuixart, condemnats a presó pel Tribunal Suprem pel seu paper en el procés, Iglesias ha remarcat que "no haurien de ser a la presó en cap cas".

"Vaig a defensar no només el diàleg, sinó que es doni un sortida el més aviat possible a alguna cosa que em sembla enormement injusta. Sóc conscient que són a la presó perquè els jutges així ho han decidit i que tothom ha de complir la llei encara que no t'agradi una sentència o et sembli injusta", ha afirmat.

Davant d'aquesta situació, Iglesias ha defensat "explorar mecanismes que permetin, en el marc de la legalitat, tractar de corregir una situació que és injusta".

Si hi ha sol·licituds d'indult, ha assenyalat, "caldrà estudiar-les amb molta cura".

Iglesias ha enviat "una abraçada a Jordi Cuixart i a totes les persones que estan preses", i ha assegurat: "No els vull veure a la presó, els vull veure en una taula de diàleg, a les institucions, fent política".

Encara que amb ells no estigui "d'acord en moltes coses", ha dit, "el bo de les democràcies és que hi ha mecanismes perquè els desacords es puguin expressar de manera civilitzada i sensata".