El cap de Malalties Infeccioses de l'Hospital Vall d'Hebron de Barcelona, Benito Almirante, ha afirmat que el coronavirus es troba en la fase final i que "és molt probable que en dues o tres setmanes sigui absolutament marginal".

En una entrevista a la televisió municipal de Barcelona, Betevé, Almirante ha defensat que aviat la propagació de virus serà mínima i que els rebrots de gran magnitud són "improbables".

L'infectòleg ha manifestat que, després de l'evolució de la malaltia i les mesures de protecció i confinament de la població, "la malaltia va a la baixa i és molt probable que en un període de dues o tres setmanes sigui absolutament marginal".

Almirante compara l'evolució de la Covid-19 amb la d'altres malalties víriques com la grip, que "té també una pujada molt important, un patró que dura diverses setmanes i un descens gradual fins que pràcticament desapareix en l'època estival".

"El comportament del coronavirus és molt similar a la grip estacional", afirma l'especialista, que confirma que els nens i adolescents no pateixen la malaltia i tenen un risc molt baix de transmetre-la entre ells mateixos o altres persones.

Això es deu, segons el metge, al fet que tenen poc desenvolupada una molècula que tenen els adults en la mucosa respiratòria i que serveix al virus per infectar, com una mena de receptor que propaga la infecció a la resta de l'organisme.