El president de la Generalitat, Quim Torra, s'ha enganxat a Twitter amb l'exlíder d'ERC a Madrid Joan Tardà, per un article de l'exdirigent dels republicans a 'El Periódico', titulat 'Més junquerisme i menys torrisme'. Amb un tuit d'aquest dilluns al vespre, Torra replicat a Tardà: "Estimat amic, estic acostumat a gairebé totes les teves pirotècnies verbals, però això del 'torrisme' m'ha deixat bocabadat. I equiparar-lo al 'sanchisme' supera els límits de la meva imaginació. No acostumo a veure la vida en clau espanyola. Fàcil, jo vull la independència. I tu?".

A l'article, Tardà opina que ERC hauria d'assumir la "imprescindibilitat" d'ocupar el "màxim espai polític" a Madrid i, a Catalunya, "sumar d'igual a igual nous 'constructors de la república'", en referència a les formacions que han permès l'aprovació dels pressupostos -CatECP-, i que "fonamenten també l'acció en l'exigència que ni l'actual crisi ha de ser pagada per les classes populars, ni el referèndum pot caure del full de ruta".

A l'article Tardà també reclama "més 'junquerisme' i menys 'torrisme', "que traslladat a l'àmbit espanyol podria ser llegit com 'más pablismo y menos sanchismo'".