L'epidemiòleg Oriol Mitjà ha expressat la seva "decepció" amb el programa de rastreig de contactes que la Genearalitat ha encarregat a Ferrovial. Ho va fer un tuit que va acabar amb el hastag #conxorxadeximples i que va esborrar minuts després de publicar-lo. Hores després, i com que circulava una captura de pantalla, l'investigador l'ha tornat a publicar explicant que "em van demanar que l'esborrés".

Mitjà exposa els quatre motius que el porten a la crítica: es basa en "un full d'Excel o similar", avisa per SMS, només suposa un reforç amb centenar de sanitaris i que l'empresa externa per fer de centre de trucades "no es fa càrrec de costos de material".

Precisament avui, sanitaris catalans han protestat per tercer dimecres consecutiu, per la precarització i en defensa del 5% del sou retallat fa anys i d'una sanitat 100% pública, i han fet notar la seva indignació pel contracte "a dit" a Ferrovial per externalitzar el rastreig dels contagis de Covid-19.

El contracte del SEM amb la filial de Ferrovial preveu que aquesta empresa faci el seguiment telefònic dels contactes de les persones positives en Covid-19, per evitar brots i, si es produeixen, controlar-los ràpidament, un treball que fins ara ha estat fent la atenció primària, han argumentat fonts del sector.