Un total de 40 residències de gent gran, del miler que hi ha a Catalunya, es troben encara en situació greu de coronavirus amb persones infectades i sense permetre les visites, segons dades recopilades per Efe del departament de salut.

279 geriàtrics més tenen contagiats però són casos controlats i estan en fase d'estabilització, mentre que la majoria, 727 estan lliures de virus.

El departament de Salut classifica les residències per colors: vermell per a les que encara no han controlat l'epidèmia, ambre (taronja) per a les que tenen casos confirmats però que estan en fase d'estabilització i verd les que no tenen cap contagiat.

Aquesta classificació s'actualitza cada setmana i d'elles depèn que es pugui entrar a visitar els residents als geriàtrics, que són aproximadament uns 55.000 a tot Catalunya.

Fins avui han mort a les residències catalanes gairebé 4.100 persones, sense comptar els residents que han mort en els hospitals, el que suposa que més del 10% de les persones que vivien en geriàtrics haurien mort per aquesta epidèmia.

La ciutat de Barcelona és la que té més residències qualificades amb el color vermell, 17, seguida de la regió sanitària Metropolitana Nord, amb 15, mentre que hi ha quatre a la Catalunya Central, 3 a Lleida, i una a l'Alt Pirineu-Aran.

Totes les regions sanitàries tenen almenys una residència en situació ambre, mentre que és la regió Metropolitana Nord la que té més geriàtrics lliures de coronavirus (217).

· Consulta tota la informació relacionada amb el coronavirus