La Generalitat ha decidit confinar des d'aquest migdia la comarca lleidatana de Segrià Segrià davant l'augment de casos de coronavirus, de manera que estaran restringides les entrades i sortides en el territori afectat i es prohibeixen les reunions de més de deu persones, en espais privats i públics .

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha anunciat el confinament de la comarca del Segrià, amb capital a Lleida i on resideixen unes 210.000 persones, després de participar aquest matí en una reunió urgent del Procicat, convocada davant l'augment de casos de contagi en la província, que suma nou brots actius.

Segons Torra, el Govern ha acordat el confinament perimetral de Segrià causa d'un "creixement massa important de casos de contagi", de manera que es muntaran punts de control policial en els límits de la comarca afectada per garantir que els moviments d'entrada i sortida es limitin a l'estrictament imprescindible.

Les restriccions de mobilitat afecten les sortides i entrades de treballadors de la comarca i a el transport de les activitats empresarials i econòmiques, tot i que es permetran els desplaçaments per autovies i autopistes que travessen la zona, sempre que no siguin amb origen o destinació al Segrià , segons ha precisat el conseller d'Interior, Miquel Buch.

A aquestes restriccions a la mobilitat se suma la prohibició de les reunions de més de deu persones, tant en l'àmbit privat com en el públic, així com "reduir l'activitat social", especialment els contactes amb entorns diferents, ha anunciat la consellera de salut, Alba Vergès.

Les mesures acordades pel Govern insten a la gent gran a romandre confinades als seus domicilis, de manera que surtin només per a la qual "absolutament imprescindible", mentre que es tancaran els centres de dia per a gent gran i es vetaran les visites de familiars a les residències de gent gran, segons Vergés.

El Govern ha ordenat a més extremar les mesures higièniques en els àmbits agrícoles, els treballadors hauran de limitar la seva activitat en espais públics i privats a l'estrictament necessari.

Segons Vergés, aquestes mesures són "imprescindibles" per contenir la propagació del coronavirus, atès que les dades epidemiològiques indiquen que la incidència a la comarca de Segrià és "molt superior" a la de la resta de Catalunya i han augmentat les hospitalitzacions provocades pel coronavirus .

Per controlar els accessos a la comarca, els Mossos d'Esquadra desplegaran des d'aquest migdia 25 dispositius de control, que mobilitzaran uns 200 agents, mentre que els Bombers de la Generalitat estaran mobilitzats per si cal dur a terme desinfeccions.

El conseller d'Interior ha precisat que ja s'ha avisat a les autoritats judicials corresponents de les limitacions a la mobilitat acordades a la comarca, formada per un total de 38 municipis.