La consellera de Presidència i portaveu de la Generalitat, Meritxell Budó, ha admès que volen replantejar el sistema de rastreig de possibles infectats per la Covid-19, tot i que ha reconegut que el contracte amb Ferrovial de moment segueix "vigent" a l'espera que Salut resolgui el procés per revertir-ho.

En la roda de premsa posterior a la reunió de l'executiu català, Budó (JxCat) ha afirmat que el polèmic contracte amb Ferrovial per externalitzar un "call center" per tal de rastrejar contactes de positius segueix "vigent".

Ara bé, ha assegurat que el Departament de Salut dirigit per Alba Vergès (ERC) està "treballant" en com revertir el contracte i substituir el centre de trucades, però "fins que no es resolgui" aquest procés, ha assegurat, Ferrovial seguirà prestant el servei.

Després dels brots a Lleida, la consellera ha obert la porta a replantejar-se el sistema de rastreig: "Quan tinguem tot aquest sistema replantejat, que passa per veure com es substitueix el centre d'atenció telefònica -de Ferrovial-, s'haurà de replantejar tot aquest escenari, per si hi ha una manera més eficient i efectiva", ha afirmat.