23 de juliol de 2020
23.07.2020
Diari de Girona

El tribunal del procés revoca el règim de semillibertat de Carme Forcadell

El tribunal considera que les condicions fan injustificable el règim de semillibertat

23.07.2020 | 10:11
Carme Forcadell sortint de la presó

La sala del Tribunal Suprem que va jutjar la causa del procés ha estimat el recurs de la Fiscalia i ha revocat la sentència pel qual el passat 28 d'abril el Jutjat de Vigilància Penitenciari número 3 de Lleida va aprovar l'aplicació del reglament penitenciari que deixava en semillibertat a l'expresidenta de Parlament de Catalunya Carme Forcadell.

La Sala Segona del TS denega en un acte l'aplicació a Forcadell d'aquest règim flexible, proposat al febrer per la junta de tractament de la presó de Mas d'Enric (Tarragonès), en no existir cap connexió entre el programa de tractament aprovat, consistent en tasques de voluntariat i acompanyament a familiar fora de la presó, i el procés de reinserció de la penada relacionat amb el delicte comès.

Això, diu el tribunal, fa "injustificable" aquest règim de semillibertat "de facto" de què gaudiria abans d'haver complert ni una quarta part de la condemna (11 anys i mig de presó).

L'acte de la Sala tanca així la controvèrsia sobre l'òrgan competent per a conèixer dels recursos d'apel·lació contra les decisions de l'administració penitenciària que impliquin l'aplicació del règim previst a l'article 100.2 del Règim Penitenciari.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook