La Generalitat ha ordenat el tancament al públic de discoteques, sales de ball i sales de festes amb espectacle a tot Catalunya per intentar frenar la transmissió del coronavirus.

També queden suspeses a tot Catalunya les activitats musicals amb pistes de ball o espais habilitats fora dels establiments i s'obliga a tancar a les dotze de la nit els salons de joc, casinos i sales de bingo.

A més, en els municipis on s'han detectat major nombre de contagis de Covid-19 en els últims dies i on ja regeixen mesures restrictives per contenir els brots de coronavirus s'estableix també l'horari de tancament a mitjanit de restaurants, bars, terrasses, xiringuitos i bars musicals.

Entre aquests municipis es troben Barcelona i la seva àrea metropolitana, nombroses localitats lleidatanes i algunes de Girona com Figueres i Vilafant.

El termini de durada de les mesures s'estableix en 15 dies i aquesta resolució entrarà en vigor demà, dissabte 25 de juliol.

El Pla Territorial de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) ha assenyalat en un comunicat que la situació epidemiològica en el conjunt de Catalunya "ha obligat a adoptar" aquestes "mesures especials de contenció" per frenar la transmissió de virus de la Covid-19.

També ha informat que continuen vigents les restriccions actualment, establertes pels municipis de Lleida, Alcarràs, Aitona, la Granja d'Escarp, Seròs, Soses i Torres de Segre.

Els ajuntaments dels municipis afectats i l'administració de la Generalitat seran els encarregats de les funcions de vigilància, inspecció i control de les mesures establertes i el seu incompliment serà objecte de règim sancionador, adverteix el Procicat.

La patronal de l'oci nocturn, indignada

La patronal de l'oci nocturn Fecasarm s'ha mostrat indignada amb el tancament de discoteques, sales de ball i sales de festes que ha ordenat aquest divendres a la tarda el Procicat en el marc de les mesures per intentar contenir la pandèmia de la covid-19. En declaracions a l'ACN, el secretari general de l'entitat, Joaquim Boadas, ha lamentat que no sabien res de la mesura i ha denunciat que s'aprova un divendres a la tarda "quan ja no tenim marge de maniobra". En aquest sentit, ha advertit que aquesta mateixa matinada ja hauran d'enviar els treballadors a casa, i ha denunciat les pèrdues econòmiques que patirà el sector, que s'afegiran a les que ja arrosseguen a causa del confinament del març passat.

Per a Boadas la mesura que ha aprovat el Procicat està "totalment fora de lloc", i ha criticat, a més, la manca de voluntat de diàleg del Govern. "Fa quinze dies que ni ens contesten", ha assegurat visiblement enutjat.

També ha recordat que al darrere del sector de l'oci nocturn hi ha "interessos molt importants, famílies, deutes...", i ha assegurat que la mesura de la Generalitat els deixa "totalment a l'estacada".

A parer del portaveu de Fecasarm, abans de prendre una mesura d'aquest tipus s'hauria d'haver aprovat un pla d'ajuts per al sector, i a banda ha denunciat que l'ordre del Govern va "en contra de les recomanacions de l'OMS", que aposten per tancar locals allà on hi ha brots de forma selectiva, "no de manera indiscriminada" tal com s'ha decidit.

Boadas ha acusat el Govern d'actuar amb "mala fe i nocturnitat" i ha reclamat diàleg amb el sector i un pla d'ajuts per pal·liar els efectes econòmics que tindrà la decisió.