El president de la Generalitat, Quim Torra, ha defensat aquest dilluns que Catalunya és una destinació turística "responsable" i "segura", ja que ha adoptat "totes les mesures" per contenir el virus i poder acollir visitants.

No obstant això, davant la quarantena de 14 dies que ha decretat el Govern del Regne Unit a tot viatger que torni d'Espanya, Torra ha volgut remarcar, en una al·locució en anglès, que Catalunya és un "destí turístic responsable".

"Catalunya està orgullosa de ser considerada com una destinació de primera classe i ha pres totes les mesures necessàries, seguint les recomanacions internacionals, per garantir la seguretat de tots i contenir el coronavirus", ha remarcat.

Torra ha puntualitzat que els brots estan localitzats principalment a Barcelona, Figueres (Alt Empordà) i Segrià (Lleida), però ha incidit que hi ha altres destinacions, com la Costa Brava, la Costa Daurada o la zona de Pirineus, amb poca afectació de coronavirus.

Així que ha remarcat que Catalunya és una destinació "segura" que està "preparada" per rebre els turistes i gaudeix, a més, d'un sistema sanitari "de primer nivell capaç de reaccionar si cal".