29 de juliol de 2020
29.07.2020
Diari de Girona

L'incendi d'una indústria de Granollers s'ha iniciat en una nau on s'emmagatzemaven piles de liti

Els Bombers apunten que el foc està "estabilitzat" però segueixen treballant per controlar-lo i apagar els punts calents

29.07.2020 | 07:57
L'incendi d'una indústria de Granollers s'ha iniciat en una nau on s'emmagatzemaven piles de liti

L'incendi decretat aquest dimarts per la nit en una indústria de reciclatge de Granollers, s'ha originat en una nau on s'emmagatzemaven piles de liti. Ho ha explicat, Josep Manel Escudero, cap de guàrdia dels Bombers a la Regió Metropolitana Nord. Afirma que el foc està "estabilitzat" i que no hi ha flames. Les 18 dotacions desplaçades a la zona concentren els seus esforços en apagar els punts calents que encara queden a l'exterior de la nau. Les empreses properes han pogut tornar a la feina i les recomanacions de no sortir de casa pels veïns de Lliçà d'Amunt, de Vall i Granollers, s'han "relaxat". Amb tot, Protecció Civil manté actiu el Plaseqcat i aconsellà a la ciutadania que si nota molèsties pel fum romangui dins l'habitatge.Josep Manel Escudero ha explicat que els Bombers van rebre l'avís que cremava una empresa ubicada al Camí de Cal ros dels Ocells de Granollers, quan passaven vint-i-cint minuts de les deu de la nit de dimarts. "Quan van arribar les primeres dotacions van veure que l'incendi estava totalment desenvolupat i es va confirmar que afectava l'interior i l'exterior d'una nau d'una empresa dedicada al reciclatge i la gestió de residus", ha relatat.

Explica que aquesta indústria gestionava materials diversos, entre els quals ferralla i piles de liti, i indica que l'espai on s'ha originat el foc emmagatzemava aquests elements. "El liti és incompatible amb l'aigua", comenta el bomber que indica que enlloc d'apagar aquestes flames, el cos va optar per desenvolupar una estratègia defensiva: "Hem volgut protegir les fàbriques de l'entorn i el que hem fet ha estat deixar que l'incendi es consumís perquè hi havia risc de col·lapse". Finalment, aquesta matinada, la coberta de l'edifici, que tenia una superfície de 400 metres quadrats, ha acabat cedint.

Tot i que a hores d'ara ja no queden flames, les 18 dotacions que s'han desplaçat a la zona segueixen treballant per apagar els nombrosos punts calents que persisteixen a l'exterior de l'espai. "L'incendi està estabilitzat i el perill ja ha passat, ara avancem cap a la fase de control", ha afirmat Escudero.

Els Bombers també disposen d'una màquina retroexcavadora per si fos necessària per facilitar les tasques d'extinció.

Els treballadors de les empreses properes han pogut reprendre la seva activitat a quarts d'onze del matí, moment en què també s'ha restablert el servei d'aigua potable, que havia quedat interromput a causa d'aquest incendi.

Pel que fa als veïns de Granollers, Lliça de Vall i d'Amunt, Escudero ha afirmat que ja no cal que romanguin tancats a casa. Amb tot, Protecció Civil manté el pla d'emergència exterior per risc químic Paseqcat i recomana a la ciutadania que es quedi al seu habitatge en cas que detecti molèsties a causa del fum.

El Sistema d'Emergències Mèdiques ha confirmat que no ha atès cap persona afectada per l'incendi.
També treballen en la resolució de l'emergència efectius de Mossos d'Esquadra i de la Policia Local.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit