El president del Parlament, Roger Torrent, i el diputat d'ERC Ernest Maragall han presentat una querella contra l'exdirector del Centre Nacional d'Intel·ligència (CNI) Félix Roldán i l'empresa israeliana NSO Group per suposat espionatge informàtic.

Torrent i Maragall són dues de les 1.400 persones afectades per l'atac amb el programari Pegasus el 2019, desenvolupat per NSO Group. un sistema d'espionatge informàtic que es subministra només a policies i sistemes d'intel·ligència d'estats.

En la querella presentada als jutjats de Barcelona que s'ha donat a conèixer aquest dijous, els dos dirigents d'ERC demanen que es prengui declaració a Roldán, director del CNI quan es va produir el suposat espionatge, i als responsables de NSO Group, per a tractar d'aclarir els fets i possibles delictes.

Els querellants sosté en el seu escrit que els fets "són clarament actes d'espionatge (consumats o intentats) d'intercepció de comunicacions, intrusió il·legal en dispositius informàtics i adquisició i producció de precursors d'espionatge".