La Guàrdia Urbana de Barcelona ha registrat 16 positius de coronavirus i té 105 agents confinats per haver tingut contacte amb un contagiat. Fins al dissabte 8 d'agost, 766 agents estaven curats després de passar la malaltia o una quarentena per estar en contacte amb un positiu. El passat cap de setmana, diversos sindicats del cos van criticar les mesures de prevenció a les comissaries, destacant el cas de la Unitat de Platges, que ha registrat tres contagis en les dues últimes setmanes.

El sindicat Csif va anunciar ahir que portarà els casos a la Inspecció del Treball en els propers dies, ja que consideren que s'està vulnerant la Llei de Prevenció de Riscos Laborals. El seu portaveu, Eugenio Zambrano, va lamentar que el consistori «s'ha relaxat des de la fi de l'estat d'alarma» pel que fa a les mesures de prevenció.

Va assegurar que no s'ha aïllat alguns contactes i va criticar que s'hagin reprès les rotacions als grups de treball i a les patrulles, quelcom que implica contacte amb més persones cada dia, i el sindicat considera que «la política de prevenció amb els tests serològics que s'estan passant a la plantilla no resulta efectiva», i va demanar que es facin proves PCR als agents.

Millora dels procotols

Per la seva banda, la secció d'UGT al cos policial va demanar en un tuit que «cal millorar els protocols de seguretat i comunicació amb els tècnics prevenció», i va lamentar el tercer contagi a la Unitat de Platges.

El cap de la Guàrdia Urbana, Pedro Velázquez, va explicar sobre el contagi d'un agent, que l'home va mostrar símptomes tres dies després de començar vacances i va donar positiu en fer-se la prova, fet pel qual es va alertar les persones que havien tingut contacte amb ell fins a dos dies abans: «Des de prevenció de riscos laborals s'ha descartat que tingui cap afectació en els seus companys de comissaria», va afegir.