Fins a 22 joves, quatre d'ells menors, van ser detinguts com a presumptes autors d'agredir «indiscriminadament» persones que s'anaven trobant als carrers a Sitges el passat 12 de juliol, diumenge. El rerefons homòfob de la «ràtzia» sembla clar.

Segons va informar El Periódico, la investigació dels Mossos d'Esquadra, en col·laboració amb la Policia Local, es va iniciar a mitjans de juliol quan els agents van tenir coneixement de l'agressió a una parella d'homes a la via pública la matinada del 12 de juliol, presumptament per la seva condició sexual, va informar ahir la policia catalana en un comunicat.

Aquella matinada, un grup d'una vintena de joves va començar a agredir indiscriminadament diverses persones que s'anaven trobant a la zona d'oci nocturn de la localitat del Garraf. Alguns d'ells van usar cascos de motocicleta i altres objectes contundents per cometre les agressions, i vianants que van intentar parar-los també van ser víctimes dels atacs i del robatori de les seves pertinences.

En col·laboració amb la Policia Local de Sitges, els investigadors de la policia autonòmica van identificar i van detenir els 22 joves que van participar en els incidents, i deu dels arrestats van ser denunciats per un delicte d'odi per l'agressió homòfoba a les dues víctimes.

Els detinguts són veïns del municipi i altres de pròxims, de nacionalitat espanyola, marroquina i uruguaiana, amb edats compreses entre els 18 i 22 anys, a més de quatre menors.

Els joves arrestats van quedar en llibertat després de declarar en seu policial i a l'espera que els citi el jutge.