19 de agost de 2020
19.08.2020
Diari de Girona

Joan Canadell diu que «Espanya és el pitjor país» de la Unió Europea

El president independentista de la Cambra de Comerç diu que Catalunya té la capacitat per equiparar-se a estats com Holanda o Suècia

18.08.2020 | 23:47
Joan Canadell diu que «Espanya és el pitjor país» de la Unió Europea

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, va assegurar ahir que «Espanya és el pitjor país d'Europa» i que Catalunya ha d'avançar cap a la independència, ja que té la capacitat d'equiparar-se a estats com Holanda, Suècia, Finlàndia o Dinamarca.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Canadell va dir que la crisi de la covid-19 ha situat Espanya a la cua de la Unió Europea, principalment en termes econòmics, amb una de les caigudes més grans del PIB i taxes d'atur, però també de salut pública, amb el pitjor nivell de morts per coronavirus per habitant de la Unió, va assenyalar.

«És com el Titanic, que s'enfonsa i continuem tocant el violí», va declarar l'empresari independentista, que creu que Catalunya ha de «resoldre el tema del procés» i avançar de forma urgent cap a la secessió perquè és el que convé a les empreses.

«A Catalunya li correspon ser una Holanda, una Suècia, una Finlàndia o una Dinamarca», va apuntar el president de la Cambra de Comerç, que va recordar que Catalunya compta amb un potencial industrial i turístic més gran que el d'aquests països del nord d'Europa.

«Ells el que tenen és que cada any el 40% dels impostos que paguen els seus ciutadans no se'ls porta ningú, se'ls queden», va indicar Canadell en al·lusió al dèficit fiscal i d'inversions que pateix Catalunya.

L'empresari es va mostrar convençut que si Espanya invertís a Catalunya el que li correspon, aquesta «superaria el PIB de Madrid en cinc anys en dos o tres punts sense cap tipus de dubte».


Llista conjunta independentista

El president de la Cambra de Barcelona aposta per la configuració d'una llista conjunta independentista, que aglutini fins i tot la CUP, de cara a les properes eleccions a la Generalitat, encara sense data prevista.

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Canadell es va mostrar partidari d'elaborar «una llista a l'escocesa» que sigui transversal i que agrupi tot l'espectre independentista català: l'entorn postconvergent, ERC i la CUP.

«Ens juguem acabar el procés, és un moment únic», va afirmar. Creu que el procés independentista «no es pot enquistar ni allargar deu anys més» i que en la pròxima legislatura s'hauria de resoldre aquesta qüestió.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit