22 de agost de 2020
22.08.2020
Diari de Girona

Catalunya segueix disparada amb 1.282 casos més i 16 morts les últimes 24 hores

Vergés endureix les restriccions a Reus per frenar el virus Comencen els cribratges massius a l'Hospitalet de Llobregat i a Reus, i se n'anuncia un altre a Cornellà de Llobregat, en un intent d'aplanar la corba de contagis

22.08.2020 | 00:36
La consellera Alba Vergés en la compareixença d'ahir a l'hospital Sant Joan de Reus.

Catalunya ha registrat fins aquest dissabte 119.379 casos confirmats acumulats de coronavirus, 1.282 més que el recompte de divendres, informa la Conselleria de Salut de la Generalitat a través de la seva pàgina web.

La xifra de morts totals és de 12.938, 16 més que els registrats divendres: 7.121 en hospital o centre sociosanitari, 4.128 en residència, 819 en domicili i 870 que no són clasificables per manca d'informació.

Quant als pacients ingressats actualment, la xifra se situa en 631, la qual cosa suposa una reducció de 35 respecte a divendres. Un total de 131 pacients es troben ingressats a la Unitat de Vigilància intensiva (UCI), els mateixos que el balanç anterior.

La taxa del risc de rebrot ha pujat: divendres assolia un nivell de 158,43; i 24 hores després, està en 163,08. En el geriàtrics hi ha hagut fins ara 17.161 persones que han donat positiu, de les quals 6.392 han mort i 44 es troben actualment ingressades.

Mesures més dures a Reus


Reus, al Baix Camp, és un dels focus on la taxa d'incidència del virus segueix disparada. Per això, a més dels cribratges massius que van començar ahir, la Consellera de Salut, Alba Vergés, anunciava un enduriment de les restriccions per frenar els contagis. Així, a la ciutat es prohibeixen les trobades a deu persones, es limita l'aforament al 50% en bars i restaurants, no es podrà consumir a les barres dels establiments, i es restringeix l'aforament en cerimònies religioses al 33%, en esdeveniments culturals i esportius, al 50%. I Vergés afegia: «Fem una crida a la ciutadania que només surti per allò imprescindible i que redueixi al màxim l'activitat social; limitar els aforaments a bars i restaurants no és l'objectiu, sinó no anar-hi si no és estrictament necessari».

Més cribratges massius


Els cribratges massius també van començar a l'Hospitalet, on es van formar cues, i, a més, el Departament de Salut n'anunciava un de nou a Cornellà de Llobregat, que arrencarà dilluns. Aquesta eina ha detectat 513 asimptomàtics en els 21.216 tests fets fins ara a diferents localitats catalanes - un 2,41% de les proves.

Ahir CatSalut també va anunciar la construcció d'un edifici modular de quatre plantes a Lleida, al costat de l'Hospital Universitari Arnau de Vilanova, per pacients covid-19.

Complicacions a la Seu d'Urgell


La Seu d'Urgell, a l'Alt Urgell, també viu una situació complicada. Ahir tenia 44 casos confirmats de covid-19, tres d'ells ingressats a l'hospital. Però el nombre d'aïllats al domicili per haver estat en contacte estret amb un positiu va pujar en 115 persones més en 24 hores, i la xifra total ja ascendeix a 549. El risc de rebrot a la població (727) quintuplica el de tot Catalunya (158,43).


Inici de curs


Sobre la tornada a les escoles el 14 de setembre, i després de les darreres discrepàncies entre els departaments de Salut i el d'Educació, ahir el conseller d'Educació, Josep Bargalló, va negar «rotundament» que hi hagi manca de coordinació entre el seu departament i el de Salut, i destacava que tots els documents estan signats conjuntament.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook

Notícies relacionades