El fabricant japonès d'automòbils Nissan no va fabricar cap vehicle a la seva planta de Barcelona durant el passat mes de juliol, segons va informar ahir la companyia automobilística, que va anunciar a finals del passat mes de maig la seva intenció de tancar aquest centre.

Les dades publicades per l'empresa reflecteixen que el volum de fabricació de la factoria catalana es va situar en 224 unitats durant els quatre primers mesos de l'exercici fiscal 2020-2021 (d'abril a juliol), fet que representa una caiguda de el 99,1%.

En totes les factories que posseeix l'empresa al món, la multinacional va fabricar 312.896 unitats al juliol, fet que suposa una baixada del 18,9%, mentre que en el quadrimestre fiscal la baixada va ser del 44,4%, fins a 878.171 unitats.

Nissan va anunciar a finals de maig, com a part del seu pla estratègic, la seva decisió de tancar la seva planta de producció de Barcelona, cosa que suposaria la retallada dels prop de 3.000 llocs de treball directes amb què compta la instal·lació.