El president de JxCat al Parlament, Albert Batet, va fer una crida a ERC i la CUP a entendre que les forces independentistes han de ser aliades: «Si compartim els costos de la repressió, també hem de fer esforços per compartir una estratègia d'unitat per avançar cap a la independència».

«Això ens obliga a tots. Cal entendre que som aliats. Cadascú pot tenir els seus matisos, però aquests matisos no tenen per què ser negatius», va recalcar en una entrevista d'Europa Press.

Així ho va manifestar el diputat del partit de Puigdemont després de les recents discrepàncies i polèmiques obertes entre JxCat i ERC (socis al Govern) arran de qüestions com la taula de diàleg i la no publicació al Butlletí Oficial de Parlament (BOPC) de les resolucions íntegres aprovades en el ple sobre la monarquia.

Després de defensar que és «legítim i democràtic que hi hagi partits amb estratègies diferents, ha cridat a respectar que cadascú pugui defensar el seu projecte polític i els seus matisos, assegurant que això és compatible amb compartir governs de coalició, com el PSOE i Unides Podem al Govern.