El Servei Meteorològic de Catalunya ha donat per finalitzat l'episodi d'acumulació d'aigua i preveu encara pluges però no tan intenses. Així i tot, Proteccio Civil manté encara l'alerta del Pla Inuncat perquè els cabals dels rius es mantenen elevats, fins a la normalització. Ara per ara, la temperatura és força més baixa que ahir a la mateixa hora i per aquesta tarda estan previstes algunes precipitacions al litoral i prelitoral central, així com al Pirineu occidental.

Tot i que la massa d'aire ha canviat en superfície, en altura encara ha d'arribar el nucli de la pertorbació, amb aire fred associat, que serà un dels factors que ajudaran a reactivar els ruixats i algunes tempestes entre aquest vespre i tot el dia de demà.

Les conseqüències dels episodis de tempesta

Les tempestes d'ahir a la tarda i d'aquesta nit i matinada han deixat algunes quantitats de pluja inusuals, amb més de 100 mm a sectors del Ripollès, Berguedà i nord d'Osona.

A més a més, la Xarxa de Detecció de Descàrregues Elèctriques ha registrat 5.867 llamps núvol-terra a Catalunya, dels quals 863 han tingut lloc al Berguedà.