03 de setembre de 2020
03.09.2020
Diari de Girona

Torra fulmina Chacón, Buch i Vilallonga en una remodelació sorpresa del Govern

El president de la Generalitat escull Miquel Sàmper com a conseller d'Interior, Àngels Ponsa per a Cultura i Ramon Tremosa per a Empresa

03.09.2020 | 12:01
Miquel Sàmper, Ramon Tremosa i Àngels Ponsa

Quim Torra ha anunciat avui per sorpresa una crisi de govern, que suposa la sortida del conseller d'Interior, Miquel Buch, i de les conselleres de Cultura i Empresa, Mariàngela Vilallonga i Àngels Chacón. Els substituiran Miquel Sàmper (Interior), Ramon Tremosa (Empresa) i Àngels Ponsa (Cultura).

Miquel Buch, Àngels Chacón i Mariàngela Vilallonga · ACN

Chacón era l'única consellera que es mantenia al PDECat després que la majoria dels seus dirigents hagin apostat pel JxCat de Puigdemont. Buch ha estat en el punt de mira de Torra durant bona part de la legislatura per diferents actuacions dels Mossos d'Esquadra contra manifestants independentistes, mentre que Vilallonga ha rebut crítiques els últims mesos per qüestionar l'ús excessiu del castellà a TV3.

Sàmper i Tremosa prendran possessió del càrrec en un acte avui a les 18 hores de la tarda, i Ponsa ho farà dimarts que ve, després de la reunió del Consell Executiu. Torra culmina així els canvis al Govern, després de destituir Miquel Buch (Interior), Mariàngela Vilallonga (Cultura) i Àngels Chacón (Empresa). El president vol enfortir l'executiu de cara a la seva possible inhabilitació, envoltar-se de gent de més confiança i allunyar l'escenari electoral.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook