08 de setembre de 2020
08.09.2020
Diari de Girona

La pertorbació atmosfèrica que afecta Catalunya podria formar un cicló mediterrani davant del litoral

Segons les simulacions meteorològiques, es podrien donar les condicions favorables per a la formació d'aquest fenomen meteorològic

08.09.2020 | 16:13
Mapes de pressió a nivell de mar (hPa) del model WRF de 9 km, es pot veure com ha canviat la predicció de la posició i l'aprofundiment de la baixa entre la sortida de dilluns a la tarda i la de dimarts al matí

Una pertorbació atmosfèrica afectarà Catalunya entre aquest dimarts i aquest dimecres, cosa que comportarà pluges intenses al litoral, el prelitoral i el nord-est, segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC).

Les simulacions meteorològiques alerten també de la possibilitat que es formi un «petit cicló mediterrani gairebé tropical», segons va informar ahir dilluns el SMC en un comunicat. En les darreres hores, el SMC ha informat que amb els mapes actualitzats d'aquest dimarts, "disminueix molt la probabilitat" d'aquest possible fenomen meteorològic, però no es descarta algun tipus de vòrtex enfront de la costa catalana.

La pertorbació atmosfèrica pot causar fortes ràfegues de vent sobre el mar a prop de la costa, i onades d'uns 2,5 metres al delta del Llobregat (Barcelona) i al delta de l'Ebre (Tarragona).

Arran d'aquest episodi, que també afectarà les illes Balears, el SMC ha emès avisos per intensitat de pluges i per l'estat del mar.

Cicló mediterrani

Els ciclons mediterranis s'assemblen als tropicals, tot i que són més petits, van acompanyats de ràfegues de vent menys intenses i duren menys temps, segons ha detallat el SMC.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook