El recorregut de la llei catalana per limitar el preu dels lloguers que aprovarà previsiblement avui el Parlament dependrà d'eventuals recursos davant del Tribunal Constitucional (TC) que podrien comportar la seva suspensió, que seria immediata si és el Govern central qui pren la iniciativa.

El passat mes de juliol, el Govern va registrar una proposició de llei per regular el lloguer amb l'aval del Sindicat de Llogaters -que ha participat en la seva redacció- i el suport parlamentari de JxCat, ERC, els comuns i la CUP.

La norma, que excepte sorpreses d'última hora obtindrà llum verda en el ple d'avui preveu congelar i abaixar els lloguers als 60 municipis catalans de més de 20.000 habitants. El diputat d'ERC al Parlament José Rodríguez va emplaçar JxCat a votar a favor de la llei per regular el preu del lloguer, i que els postconvergents tornin així «al consens del juliol» i votin la proposta que ells mateixos van subscriure. Entitats catalanes del sector immobiliari van alertar dels efectes negatius de la regulació dels preus de lloguer. Les associacions van advertir que la mesura pot comportar una reducció de l'oferta.