La mobilització convocada per l'ANC per la Diada d'enguany ha arrencat aquesta tarda amb la seva edició més atípica fins al moment a causa de la crisi de la covid-19. Enguany els actes viuran la seva versió més descentralitzada amb concentracions a més d'un centenar de punts repartits per una vuitantena de municipis i amb aforament limitat.

La manifestació, a Girona

A Girona, la manifestació independentista de l'11 de setembre té lloc a la plaça Espanya, al costat de l'estació. «La Renfe és una estructura d'estat, i per millorar la qualitat de vida dels ciutadans de Catalunya, necessitaríem tenir aquestes estructures», explicava aquest dijous Tavi Casellas, coordinador de l'ANC a Girona. Així, el lema de la concentració és: «Per unes infraestructures eficients: independència». Aquest punt aplegarà fins a 400 persones, que hauran de restar assegudes en cadires situades a 2 metres de distància.

Accions a la resta de Catalunya

Al voltant de les cinc de la tarda han començat gairebé totes les accions arreu de Catalunya. L'ANC ha limitat a 59.500 manifestants l'aforament total per als 131 punts de concentració de la Diada per adaptar-se a la situació sanitària. Des de l'entitat es va calcular 4 metres quadrats per cada persona.

Tothom hi ha hagut d'accedir amb mascareta i hi ha hagut gel hidroalcohòlic a les entrades, on s'ha comprovat si s'ha registrat. La més multitudinària es preveia a Badalona, amb capacitat per a 1.700 assistents, i la més petita, a Taüll, amb 12.

Encara que en un principi es preveia que hi hagués 107 concentracions, segons l'entitat en les darreres hores s'han afegit nous punts de mobilització i s'ha arribat fins als 131 actes, amb un aforament total de 59.500 persones.