Resultats a Girona

De les 3.093 PCR fetes als barris de Sant Eugènia i Can Girbert del Pla de Girona entre el 10 i el 12 de setembre han sortit positius 187 casos (6%).

Amb aquestes dades a la mà, Argimon ha fet incís en els resultats actuals de Girona i ha fet una crida a conscienciar la població. "Girona ha esdevingut ara el focus més preocupant, però esperem que la corba baixi amb el cribratge realitzat, amb el respecte de la quarantena i amb l'aplicació de les darreres restriccions", ha indicat.

Sobre la situació epidemiològica a Reus, els representants de Salut han apuntat que tot fa pensar que d'aquí a una setmana es puguin aixecar les restriccions vigents. "La població ha tingut una reacció molt bona", ha dit Mendioroz.

En el cas de Puigcerdà, s'han fet 1.197 PCR, de les quals 44 són positius (3,7 %). En aquesta localització les proves es van realitzar el 9 i el 15 de setembre.

D'altra banda, al Raval Nord s'han fet 918 PCR en els primers dos dies de cribratge i està programada una nova actuació també a Trinitat Vella (19 i 20 de setembre).

Des de l'inici dels cribratges massius per detectar persones asimptomàtiques, s'han realitzat un total de 67.487 PCR, 1.556 de les quals amb resultat positius (un 2,3%).