El president del Parlament, Roger Torrent, va avançar que activarà el compte enrere cap a les eleccions si el president de la Generalitat, Quim Torra, és inhabilitat en ferm pel Tribunal Suprem i no hi ha cap candidat a la investidura per substituir-lo. «És el que marca la llei i el reglament del Parlament», va assegurar en una entrevista al programa L'hemicicle que s'emetrà avui per Catalunya Informació. Torrent afegeix que l'independentisme ha de procurar no debilitar les institucions en un moment «tan greu» com l'actual i ha avisat que seria «molt poc responsable» que no s'acordessin els passos a seguir fins al final de la legislatura.

Si tal com es preveu el president Torra no convoca eleccions abans de la seva probable inhabilitació ferma i tampoc no hi ha cap candidat per substituir-lo, la investidura es declararia fallida i començaria a corre el termini cap a les eleccions. Concretament, serien dos mesos fins a la convocatòria dels comicis, que se celebrarien 54 dies després. Així doncs, la data de les eleccions seria gairebé quatre mesos després que la legislatura es declarés fallida.

«Hem de procurar no debilitar nosaltres mateixos les institucions en un moment tan greu com el que estem vivint. Hem de ser útils a la ciutadania», va defensar Torra per després argumentar que la llei de la presidència i el reglament del Parlament són molt «clars i diàfans» sobre els terminis en cas que no hi hagi candidat per substituir Torra.