El Consell Executiu d'aquest dimarts ha viscut una encesa discussió entre el president Quim Torra, avalat pels consellers de Junts per Catalunya, i els titulars de departament designats per Quim TorraJunts per CatalunyaERC. El desencadenant va ser la proposta de Torra de confinar la Cerdanya, per les seves elevades ràtios de contagi de Covid-19, tal com explica El Periódico de Catalunya, del mateix grup editorial que Diari de Girona.

Segons fonts coneixedores de la bronca, els republicans van criticar a Torra que no sotmetés les seves propostes pels conductes pertinents, és a dir, via la Conselleria de Salut i el Procicat, l'òrgan interdepartamental que pren les decisions sobre possibles mesures anticoronavirus amb afectació a la població. «Les decisions no es prenen d'aquesta manera», va assenyalar una font d'ERC indignada.

Aquesta mateixa setmana, detallen fonts del partit republicà, es va generar un altre conat de tensió entre postconvergents i ERC a compte de l'advertiment de Torra d'un possible tancament dels parcs infantils que, de nou, es va expressar sense que Salut en tingués cap coneixement. Són «ocurrències», va criticar una veu del partit.

Esquerra considera que Torra menysté de continu la consellera Alba Vergés. Es pot recordar que al juliol el mateix president va rectificar Vergés, públicament, enhttps://www.elperiodico.cat/ca/politica/20200922/bronca-al-govern-per-lintent-de-torra-de-confinar-la-cerdanya-8123537 seu parlamentària. «Torra ha trobat el seu filó. Vol ser el president de la Covid-19. El primer que va demanar confinar, el primer que va cridar l'atenció a la població, el primer a dir que no s'ha d'anar a Madrid».