Vint-i-cinc catants del grup de gòspel de Sallent The River Troupe Gospel s'ha contagiat de coronavirus. Alguns dels que han donat positiu després de sotmetre's a les proves PCR han tingut simptomatologia lleu i no han requerit ser ingressats en hospitals de moment, mentre que altres casos són asimptomàtics. I també hi ha alguns negatius.

Jaume Riu, codirector i pianista de The River Troup Gospel, va explicar al diari Regió7, que el contagi es podria haver produït en un assaig divendres passat. Fins aquella data, havien fet els assajos a l'aire lliure, però aquell divendres, davant la imminència del concert que es feia 48 hores després, es va decidir fer-lo al local d'assaig.

"És un lloc molt espaiós, podíem assajar mantenint les distàncies de seguretat, i vam començar amb les finestres obertes. La sala estava ventilada. Vam fer els controls de temperatura i tothom es va posar el gel hidroalcohòlic, i vam estar tots amb mascaretes. Però van començar a venir papallones del boix en gran quantitat i mosquits i l'assaig en aquestes condicions era inviable. Vam decidir tancar finestres, però aleshores el problema era la calor que feia en aquest local sota teulada. Aleshores vam decidir posar en marxa l'aire condicionat. I aquí sembla que es podria haver iniciat el contagi".

El virus d'una sola persona infectada hauria trobat en l'aire propulsat pels aparells el mitjà per escampar-se més enllà del metre i mig o dos metres que s'aconsella deixar entre persones. Admet Riu, que algun dels cantaires va estar en algun moment que havia d'interpretar sense mascareta, "però sempre mantenint les distàncies", assegura.

El cor de gospel sallentí va completar l'assaig del dia 11 i l'actuació del diumenge 13, a la nit, en un espai a l'aire lliure. No va ser fins després del concert que un dels membres va començar a tenir símptomes.

Riu ha explicat que "segons ens han informat les autoritats sanitàries que han estat en tot moment en contacte amb nosaltres, la possibilitat de contagi en un concert a l'aire lliure és mínima i estan segurs que el brot el va causar la combinació d'algun cas asimptomàtic dins dels cantaires, amb l'aire condicionat de la sala".