La recentment cessada consellera de Cultura Mariàngela Vilallonga ha revelat a Twitter que ha tingut un accident vascular després del seu cessament pel president de la Generalitat, Quim Torra, a principis de mes, com explica El Periódico, del mateix grup editorial que Diari de Girona.

Villalonga, que no va encaixar bé el seu cessament i la seva substitució per Àngels Ponsa, com va poder explicitar en diverses entrevistes televisives, ha relacionat el succés de salut amb el canvi laboral.

Catedràtica de Filologia Llatina a la Universitat de Girona, Vilallonga ha recorregut als clàssics per narrar l'episodi, i en concret als «oracles», a setembre i a una cita de l'inici d'una coneguda oda d'Horaci directament en llatí, que és també un cant a l'esperança. «Sperat infestis, metuit secundis...», un cor ben disposat espera en l'adversitat i tem en la prosperitat...»

Vilallonga va protagonitzar algunes polèmiques quan va denunciar que es parlava «massa castellà» a TV-3 o al Parlament de Catalunya.