L'alcalde de Manlleu (Osona), Àlex Garrido (ERC), ha dimitit del càrrec després de difondre's un vídeo d'aquest estiu que mostra com uns vigilants de seguretat l'expulsen d'un local d'oci de Platja d'Aro pel seu estat d'embriaguesa. En un comunicat, Garrido anuncia la seva «decisió irrevocable» de renunciar a l'alcaldia per haver tingut un comportament «totalment censurable», tenint en compte la «situació crítica que travessa el país» i el municipi de Manlleu.

«Sempre he estat de l'opinió que els representants públics hem de ser exemplars, fins i tot en fets que se circumscriuen estrictament a la nostra vida privada, com és el cas», admet Garrido en el comunicat en el qual anuncia la seva decisió de dimitir.

L'alcalde independentista considera «honest» reconèixer el seu «error» i confessa que també ha decidit dimitir per evitar que algú «intenti treure rèdit» del vídeo difós, posant en dubte «la gran tasca» que l'equip de govern de Manlleu ha dut a terme per «un comportament individual inapropiat».

En el comunicat agraeix les «incomptables mostres de suport» que ha rebut de veïns del poble, membres de l'equip de govern i d'ERC, cosa que, al seu parer, contribuirà a fer aquest «mal tràngol més suportable». La renúncia es farà efectiva a partir de demà, quan començaran els tràmits per tirar endavant la decisió.

El vídeo difós en els darrers dies mostra Garrido en una terrassa d'un local de Platja d'Aro, amb mostres evidents d'embriaguesa i sense mascareta. Després, uns vigilants de seguretat l'ajuden a aixecar-se i l'obliguen a abandonar l'establiment.

Socis de govern

Des de JuntsxCat de Manlleu han enviat un missatge de suport a Garrido després que anunciés la seva dimissió. «Respectem la seva decisió i agraïm l'esforç i dedicació que ha demostrat durant aquests anys pel poble de Manlleu», han recollit en un missatge on també s'han compromès a parlar amb ERC, socis de govern, per «afrontar la nova etapa». Des de l'anunci de la dimissió feta pel mateix Àlex Garrido en un comunicat, les xarxes socials s'han omplert de missatges de suport.