07 de octubre de 2020
07.10.2020
Diari de Girona

Salut activa una eina digital per seguir contactes de positius

L'aplicació identifica aquests casos amb l'enviament de missatges massius i des de dijous ja n'ha enviat 12.118 a sospitosos i 5.165 a confirmats de coronavirus

07.10.2020 | 00:15
Salut activa una eina digital per seguir contactes de positius

El Departament de Salut ha posat en marxa la plataforma ContacteCovid.Cat, una eina digital complementària per fer la identificació i seguiment de contactes de coronavirus amb l'ús de missatges SMS. L'eina funciona a partir de l'enviament d'un missatge al mòbil i permet comunicar proactivament els casos sospitosos, positius i estrets, ja que aquests rebran també un SMS quan així se'ls consideri. En una primera fase, des de dijous de la setmana passada es van enviar 12.118 SMS a casos sospitosos i 5.165 a confirmats, que van accedir a l'eina 18.943 vegades i 7.812, respectivament. L'usuari també rep informació de com gestionar la baixa laboral o la necessitat de fer un bon aïllament o quarantena.

La directora de l'Àrea de Ciutadania, Innovació i Usuari del Servei Català de la Salut (CatSalut), Rosa Romà, ha recalcat que l'aplicació té com a objectiu «millorar la capacitat d'informar i implicar a les persones amb sospita de coronavirus i positives de les mesures d'aïllament i de la declaració de contactes pel rastreig epidemiològic per avisar al més aviat possible als contactes estrets». Romà ha demanat a la ciutadania que «estigui atenta als SMS per trencar entre tots i totes la cadena de contactes». En la segona fase del projecte, també s'enviarà un missatge a través de l'eina quan la prova PCR surti negativa.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook