Els càmpings catalans han destinat 3 milions d'euros a complir amb els protocols sanitaris, segons va informar ahir la federació que els agrupa i que lidera al seu torn el president de l'associació del sector a Girona, Miquel Gotanegra.

La majoria d'aquestes instal·lacions ha obtingut certificats que acrediten l'escrupolós seguiment de les mesures contra la pandèmia, com el Safe Tourism. Des de la Federació Catalana de Càmping, els empresaris es queixen de manca d'ajudes per part de l'administració i que els missatges confusos han generat «una allau de cancel·lacions» durant la temporada.

A la part positiva després del tancament de campanya, destaquen que, a causa de les restriccions, molts clients han provat per primera vegada aquest tipus de proposta turística amb un increment de la demanda en allotjaments propis de la instal·lació en comparació de la de parcel·les per ocupar.

Les estades han estat aquest estiu més curtes, a causa de la caiguda de reserves des de l'estranger, tot i que la campanya ha estat bona per als càmping de zones de muntanya.