El Govern ha demanat un altre informe sobre els presumptes casos d'assetjament al departament d'Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència durant l'etapa de l'exconseller Alfred Bosch. Ha fet la sol·licitud al Comitè Assessor d'Ètica Pública després de rebre a finals d'agost un informe de la Inspecció General del Govern sobre el cas. L'executiu va obrir una investigació per aclarir per què no es va activar en el seu moment el protocol per a la prevenció i actuació de situacions d'assetjament sexual. En la roda de premsa posterior al Consell Executiu, la consellera de la Presidència, Meritxell Budó, ha dit que "amb molta probabilitat" el Govern obrirà un expedient sancionador, tal com recomana l'informe de funció pública.

Budó no ha volgut entrar en detallar els motius per què ara es demana un nou informe i ha al·legat que és una "recomanació tècnica". Preguntada per si el Govern podria portar el cas a la fiscalia, la consellera de la Presidència ha respost que si s'ha d'actuar en altres marcs, el Govern posarà en mans de fiscalia un presumpte cas d'assetjament sexual però que encara no es pot confirmar.

Pel que fa als terminis per obrir l'expedient sancionador, Budó no ha concretat si es podrà fer abans de les eleccions del 14 de febrer però ha volgut remarcar el compromís del Govern en la lluita contra l'assetjament sexual.

L'escàndol, destapat per l'ARA el mes de març, implica l'excap de gabinet del conseller, Carles Garcías, que presumptament hauria assetjat algunes treballadores. Un cas que va provocar la dimissió de Bosch.