Creu Roja distribuirà 2,5 milions de quilos d'aliments entre més de 124.000 persones vulnerables en el marc de la segona fase del Programa 2020 d'Ajuda Alimentària. Aquesta distribució es portarà a terme entre mitjans d'octubre i desembre. L'organització treballarà amb més de 280 entitats. A través d'aquest programa s'han distribuït ja més de 12 milions de quilos d'aliments a tot Catalunya i 88,4 milions a tot l'estat. La distribució la duen a terme a mitges Creu Roja i la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (Fesbal) i entre totes dues s'atendran més de 247.000 persones. Creu Roja ha apuntat que s'han incrementat un 20% les persones que sol·liciten aquesta ajuda alimentària, a causa de al crisi de la covid.

Els aliments que es distribueixen són de caràcter bàsic, no peribles, de fàcil transport i emmagatzematge. La cistella d'aliments d'enguany conté mongetes cuites, macarrons, macedònia de verdures en conserva, fruita en conserva, tonyina i sardines en conserva, conserva de porc , batuts de xocolata, arròs blanc, llet UHT, tomàquet sofregit, galetes, potets infantils de fruita i de pollastre, i oli d'oliva.

El programa està cofinançat en un 85% pel Fons d'Ajuda Europeu per a les Persones més Desfavorides (FEAD) i en un 15% pel pressupost estatal. Creu Roja ha recordat que ha posat en marxa diverses iniciatives per pal·liar els efectes de al crisi social i econòmica de la covid-19 en el marc del Pla Respon. Entre aquestes, la distribució des del maig de prop de 2,5 milions de quilograms d'aliments, més de 61.000 kits d'higiene i alimentaris i 18.641 targetes prepagament per cobrir necessitats bàsiques.