16 de octubre de 2020
16.10.2020
Diari de Girona

La Creu Roja distribuirà 2,5 milions de quilos de menjar entre octubre i desembre

S'han incrementat un 20% les persones que sol·liciten aquesta ajuda alimentària, a causa de al crisi de la Covid-19

16.10.2020 | 11:02
La Creu Roja distribuirà 2,5 milions de quilos de menjar entre octubre i desembre

Creu Roja distribuirà 2,5 milions de quilos d'aliments entre més de 124.000 persones vulnerables en el marc de la segona fase del Programa 2020 d'Ajuda Alimentària. Aquesta distribució es portarà a terme entre mitjans d'octubre i desembre. L'organització treballarà amb més de 280 entitats. A través d'aquest programa s'han distribuït ja més de 12 milions de quilos d'aliments a tot Catalunya i 88,4 milions a tot l'estat. La distribució la duen a terme a mitges Creu Roja i la Federació Espanyola de Bancs d'Aliments (Fesbal) i entre totes dues s'atendran més de 247.000 persones. Creu Roja ha apuntat que s'han incrementat un 20% les persones que sol·liciten aquesta ajuda alimentària, a causa de al crisi de la covid.

Els aliments que es distribueixen són de caràcter bàsic, no peribles, de fàcil transport i emmagatzematge. La cistella d'aliments d'enguany conté mongetes cuites, macarrons, macedònia de verdures en conserva, fruita en conserva, tonyina i sardines en conserva, conserva de porc , batuts de xocolata, arròs blanc, llet UHT, tomàquet sofregit, galetes, potets infantils de fruita i de pollastre, i oli d'oliva.

El programa està cofinançat en un 85% pel Fons d'Ajuda Europeu per a les Persones més Desfavorides (FEAD) i en un 15% pel pressupost estatal. Creu Roja ha recordat que ha posat en marxa diverses iniciatives per pal·liar els efectes de al crisi social i econòmica de la covid-19 en el marc del Pla Respon. Entre aquestes, la distribució des del maig de prop de 2,5 milions de quilograms d'aliments, més de 61.000 kits d'higiene i alimentaris i 18.641 targetes prepagament per cobrir necessitats bàsiques.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook
L'últim El més llegit