La manifestació convocada aquest divendres a la plaça Sant Jaume de Barcelona per restauradors i comerciants per protestar contra el tancament decretat pel Govern ha congregat un miler de persones, segons la Guàrdia Urbana, que han lamentat que se'ls responsabilitzi per l'augment de contagis del coronavirus.

Amb una cassolada i sota el lema "No som el problema", la protesta ha estat secundada per entitats com el Gremi de Restauració de Barcelona, Barcelona Oberta, Comertia Retail, les patronals Foment Treball i Pimec i representants de les principals associacions i eixos comercials de la ciutat.

A les 12 hores, els assistents s'han concentrat davant del Palau de la Generalitat amb crits de "No al tancament" i "No som culpables" per demostrar el seu total rebuig a la clausura de bars i restaurants i a la reducció de l'aforament en comerços decretat pel Govern davant l'augment de la taxa de contagis de Covid-19.

Els manifestants han alertat que la decisió de l'executiu català destruirà centenars de llocs de treball i portarà a la fallida moltes companyies, ja en situació crítica per l'aturada econòmica durant l'estat d'alarma i la mala temporada turística.

A la concentració de la plaça Sant Jaume s'han sumat també els treballadors de l'oci nocturn, que roman tancat des del juliol passat i les principals entitats es manifestaven avui també davant la Catedral de Barcelona.

Alguns dels congregats han llançat ous a la façana de la Generalitat, mentre d'altres han continuat, amb xiulets i botzines, per Via Laietana, la plaça Urquinaona i d'altres artèries del centre de la capital catalana.