Els treballadors de la Generalitat faran teletreball els cinc dies de la setmana per contenir el brot de covid-19, sempre que això sigui possible pel tipus de serveis que presten. Segons ha indicat el Departament de Polítiques Digitals i Administració Pública en un comunicat, el règim de treball a distància en exclusiva "té caràcter prioritari" i "únicament es poden prestar serveis presencials quan, per la naturalesa de l'activitat, no es puguin dur a terme en la modalitat de teletreball". Per al personal que no pugui teletreballar, els departaments posaran en marxa fórmules de reorganització i flexibilitat horària per minimitzar riscos.

Si tenen fills menors de 14 anys o persones dependents a càrrec tindran preferència en l'aplicació dels sistemes de flexibilitat horària, règim de torns i fixació d'horaris especials. A més, es garantirà el manteniment de la distància de seguretat interpersonal mínima i s'evitarà la coincidència massiva d'empleats i usuaris durant les franges horàries en què es prevegi més afluència.

Els empleats públics amb fills o persones dependents que han de fer aïllament tot i no haver estat contagiats de covid-19, faran teletreball. La resta d'empleats que fan feina presencial podran demanar flexibilitat horària i de torns. Només les famílies monoparentals o amb un progenitor que presta serveis essencials a jornada completa podran demanar un permís de conciliació retribuït per cuidar els menors aïllats però no positius.

Els empleats públics que han estat contagiats amb la covid-19 i els que hagin de fer aïllament domiciliari restaran en situació d'incapacitat temporal i rebran una prestació de la Seguretat Social.

Justament avui, el conseller de Polítiques Digitals i Administració Pública, Jordi Puigneró, ha convocat el Consell Català de la Funció Pública, on estan representades la Generalitat, les corporacions locals i les organitzacions sindicals, per informar sobre el decret de teletreball de la Generalitat.

Durant la reunió, el conseller ha destacat que la Generalitat és la primera administració a regular de forma permanent el teletreball i ha recordat que la Generalitat ja estava aplicant el teletreball abans de la pandèmia, arran del trasllat de tres departaments al Districte Administratiu, a la Zona Franca de Barcelona.