Els comerços que obren les 24 hores del dia i les botigues annexes a gasolineres hauran de tancar de 22 a 7 hores a Catalunya, on la situació epidèmica s'ha agreujat més, segons les últimes dades recollides.

El comitè del Pla d'Emergències de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) va decidir ahir dilluns fer un pas més en les restriccions davant el creixement descontrolat de virus i va decretar aquest toc de queda nocturn a les botigues de conveniència i les de municipis turístics que obren les 24 hores. Van fer-ho per tal d'evitar la venda de begudes alcohòliques i els «botellons», després del gran nombre d'aquests actes que s'han fet a la via pública durant aquest cap de setmana.

D'altra banda, l'organisme interdepartamental va concretar que les activitats de restauració de les àrees de servei de les autopistes i altres carreteres es centrarien exclusivament als serveis d'entrega de menjar per emportar-se.

Una altra de les mesures acordades ahir és la suspensió de les activitats cíviques i comunitàries grupals -com les que es desenvolupen en equipaments cívics-, entre d'altres i que impliquin presencialitat dels seus assistents.

Així mateix, el Procicat concreta que aquesta suspensió no afecta els programes i activitats d'intervenció socioeducativa, lleure educatiu i d'educació en el lleure infantil; així com programes de suport juvenil; i activitats d'intervenció social i personal.