L'expresident de la Generalitat i exsecretari general de CDC, Artur Mas, ha negat avui dimarts haver donat "cap instrucció" per finançar il·lícitament l'antiga Convergència i ha donat a entendre que la confessió de Daniel Osàcar pot ser degut a la seva "vulnerabilitat".

Osàcar, extresorer de CDC condemnat pel cas Palau, ha explicat davant del jutge que creu que Mas va poder estar a la diana del suposat sistema de "barrufeig" pel que alts càrrecs del partit podrien haver blanquejat diners de la formació que presumptament procedia de comissions il·lícites.

Mas ha comparegut a la seva oficina d'expresident, al Palau Robert de Barcelona, per posar l'accent en què l'opinió d'Osàcar es basa en "suposicions" i per subratllar: "La certesa és que mai, en cap moment, jo vaig donar cap instrucció per fer les pràctiques que en aquest moment ell denúncia".

"Agraeixo que ell mateix digui en seu judicial que jo mai vaig donar una instrucció en aquest sentit, i si no la vaig donar jo no la podia donar ningú, jo era l'únic que podia donar-la", com a superior jeràrquic dins de CDC, ha afegit.

Mas s'ha mostrat "molt sorprès" que ara aflori aquesta denúncia per part d'Osàcar i ha volgut posar en dubte la credibilitat de l'extresorer de CDC: "Suposo que una persona gran com ell, que ha estat a la presó i té amenaçat injustament tot el seu patrimoni, pot ser més vulnerable".

Una persona com Osàcar, que ha passat "un via crucis judicial" pel cas Palau, que ha hagut de trepitjar la presó i que encara veu "amenaçat" el seu patrimoni, "per fort que sigui espiritualment, pot ser una persona vulnerable", ha afirmat.

L'exlíder de CDC ha retret a Osàcar que hi hagi llançat ombres de sospita a força de "pures suposicions", ja que "quan estàs en un procés penal" no cal basar-se en el que un "creu" que va passar, sinó que cal cenyir-se "als fets", perquè les conseqüències poden ser "molt greus".

Mas ha assegurat que Convergència es finançava "amb aportacions de molta gent", entre elles ell mateix, que feia "aportacions mensuals a canvi de res", i està "cent per cent convençut que tots els que aportaven diners a CDC ho feien a canvi de res", només per "ajudar al partit a tirar endavant".

També ha exculpat l'exgerent de CDC Germà Gordó, perquè tot i haver tingut "funcions importants" en el partit no va poder haver donat instruccions com les que denuncia Osàcar, ja que "l'únic que podia fer-ho" per la seva posició jeràrquica era el mateix Mas.