L'advocada del major Josep Lluís Trapero i la intendent Teresa Laplana ha celebrat que "s'ha fet justícia" i ha quedat demostrat que no hi va haver "connivència política" en la seva actuació. En un comunicat, ha assegurat que també ha quedat palès que Trapero i Laplana van actuar sempre "aplicant única i exclusivament criteris policials, donant compliment a les ordres judicials i vetllant en tot moment per la seguretat ciutadana i l'ordre públic". En declaracions a TV3, ha afegit que la possibilitat de recórrer una sentència absolutòria "està limitada i acotada a motius molt concrets" i ha afegit que és "impossible" revocar-la si s'explica de forma detallada i minuciosa la valoració de la prova i la conclusió.

Tubau ha explicat que en tot moment havien afrontat el procés judicial amb el principal objectiu de demostrar la innocència dels comandaments però també la voluntat de "poder esvair qualsevol dubte sobre la honorabilitat i rigor professional" de Trapero i Laplana, així com del cos dels Mossos d'Esquadra.

Ha apuntat que el procediment judicial que ha durat tres anys ha "qüestionat" la responsabilitat professional del Major i la intendenta i, per extensió, de tota la institució de la policia catalana. "Celebro la sentència dictada per l'Audiència Nacional perquè l'absolució restableix l'honor professional de tots ells", ha afirmat al comunicat.

L'advocada ha explicat a TV3 que no havia pogut llegir encara la sentència amb detall però s'ha mostrat contundent en quant a la possibilitat de que sigui recorreguda. Ha afirmat que només es pot revocar una sentencia absolutòria "si la motivació del tribunal és irracional o poc raonable" o bé si s'han deixat de valorar determinats elements. "Si la sentència està ben fonamentada, raonada, si el vot de la majoria i la sentència de la majoria recull de manera detallada i minuciosa la valoració de la prova i explica de forma racional el perquè arriba a la conclusió de l'absolució, és impossible que es revoqui la sentència", ha declarat.

En aquest sentit, ha afegit que caldrà veure quines proves addueix la presidenta de la Sala Penal de l'Audiència Nacional, Concepción Espejel, en el seu vot particular.

Tubau ha valorat que amb la prova que van aportar durant el judici oral "s'ha convençut a un tribunal que el que havien explicat des del 6 d'octubre Trapero i Laplana era la realitat".

Per últim, ha explicat que els seus defensat havien rebut amb alegria la decisió judicial i que no li constava que Trapero hagués rebut cap trucada oferint-li tornar a dirigir els Mossos d'Esquadra.