La patronal de l'oci nocturn FECASARM ha expressat el seu suport a l'aplicació del toc de queda a Catalunya, sempre que comporti la reobertura de bars, restaurants i locals nocturns a la comunitat.

La patronal ha considerat en un comunicat que el toc de queda seria una mesura efectiva per lluitar contra el "botellón" i les festes il·legals i ha proposat que s'imposi a partir de les 12 de la nit entre setmana i a la 1 de la matinada els caps de setmana.

"Consideraríem positiva la mesura si es poden reobrir les activitats de restauració fins com a mínim les 23:30 hores entre setmana i a les 0:30 hores el cap de setmana i el toc de queda es decretés entre les 0 hores i les 6 de la matinada entre setmana i entre la 1 i les 6 de la matinada els caps de setmana", ha dit el secretari general de la FECASARM, Joaquim Boadas.

En aquest sentit, ha assenyalat que la franja horària no pot ser la mateixa que a d'altres països com França, que va de les 21 hores fins a les 6 de la matinada, "atès que allí la gent sopa a les 18 hores, mentre que a Espanya es sopa a les 21 o a les 22 hores".

Així mateix, la patronal ha assenyalat que el toc de queda serviria per lluitar contra el "botellón" i les festes il·legals que, asseguren, són les "veritables causes i fonts de contagis últimament".

Tot i que es poguessin reobrir els locals d'oci nocturn, la FECASARM ha assenyalat que el sector està en una "gravíssima situació", amb una estimació de pèrdues de 3.000 milions d'euros només a Catalunya i prop d'un 80% de les empreses en insolvència, i ha tornat a exigir un pla de rescat a les administracions.