El Període Mig de Pagament (PMP) als proveïdors de l'administració catalana va ser de 49,26 dies de mitjana el mes d'agost, segons ha informat el Ministeri d'Hisenda. En el mateix termini, l'administració estatal registrava una mitjana de 33,88 dies, les entitats locals de 81,96 i els fons de la Seguretat Social d'11,16. Pel que fa a la mitjana autonòmica, Catalunya la va superar en prop de 15 dies, ja que la que es va registrar el mes d'agost en el conjunt de les 17 administracions va ser de 34,9 dies. Hisenda subratlla que totes les mitjanes superen la del mes anterior, però puntualitzen que es tracta d'un comportament "recurrent" en aquestes dates a causa del període vacacional.

En concret, el PMP de l'administració estatal va ser l'agost 5,05 dies superior a la del juliol, i la de les Comunitats Autònomes, 3,46 dies més alta. El PMP de Catalunya era el més alt de totes les autonomies. Pel que fa al PMP de les corporacions locals, va ser 5,45 dies més alt durant l'agost que durant el juliol. En el cas dels fons de la Seguretat Social, la xifra va ser 1,66 dies més alta.

D'altra banda, el Ministeri d'Hisenda també ha concretat que l'import del deute comercial de l'agost ascendia a 3.938,04 milions d'euros, el 0,36% del Producte Interior Brut espanyol. La xifra suposa un increment de 299,56 milions en relació al mes anterior.